Blog

03/05/2017

Comunicat oficial: L’Ajuntament es desentén de la salvació del CE Castelló

En el present escrit volem valorar el comunicat que va emetre l’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló el passat 23 d’abril de 2017.

En primer lloc, rebem amb profunda tristor que el Consistori faça públic que no participarà econòmicament en la salvació del CE Castelló, ja que aquesta manifestació suposa una clara desentesa pel que fa a la proposta d’Ànima Castelló. En aquest sentit, és sabut per tothom que el passat 12 d’abril vam presentar a registre una sol•licitud de reunió amb l’Alcaldessa, el Regidor d’Esports i la Regidora de Cultura, i potser haguera estat més adient esperar que es produïra eixa trobada per a fer aquest tipus d’afirmacions que no ajuden a construir un espai de consens.

Des d’Ànima Castelló volem reiterar que el que proposem és un projecte cooperatiu basat en la promoció de l’esport i la gestió responsable de les instal·lacions esportives municipals. Per tant, la nostra iniciativa pretén ser un model de ciutat que va més enllà de la salvació de l’entitat albinegra.

En segon lloc, no entenem per què es fa referència a la Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (popularment coneguda com a “Llei Montoro”). Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló s’ha adherit al pacte contra la citada llei juntament amb altres municipis d’arreu de l’Estat i prova d’això és que el passat mes de febrer, l’alcaldessa Amparo Marco va participar en les Jornades Municipalistes celebrades a València, les quals van suposar un fòrum de crítica contra aquest text legal. Dit açò, també és important ressaltar que l’Ajuntament de Castelló és un dels molts municipis signants de l’anomenada “Declaració de València” on es posa de manifest el rebuig absolut contra la Llei.

Per si això no fóra poc, el mateix Ministeri d’Hisenda ha publicat en els darrers anys diversos informes en els quals permet als Ajuntaments realitzar inversions anomenades “rendibles financerament” que puguen tenir com a objectiu la rehabilitació i reparació d’infraestructures de titularitat municipal destinades a l’oferta de serveis públics, tal com plantegem des d’Ànima Castelló.

Un altre aspecte que tampoc entenem enlloc és com des de l’Ajuntament encara s’espera una actitud racional i facilitadora del president del CE Castelló en tot aquest procés. Malauradament i després de tants anys, David Cruz ha demostrat que no vetlla pels interessos del CE Castelló i les seues accions només han anat encaminades a protegir el seu benefici personal. Així doncs, instar a la bona fe del senyor Cruz suposa una temeritat alhora que mostra una preocupant debilitat de l’equip de Govern en aquesta trista situació que patim.

D’altra banda, volem remarcar que des d’Ànima Castelló sempre hem tingut ben clar que el CE Castelló, com a entitat jurídica, és de caràcter privat així com que l’Ajuntament no és accionista del club. Aquestos fets són sabuts per la immensa majoria de la massa social albinegra i acollir-se a arguments tan evidents no aporta cap ajuda ni novetat a la problemàtica existent.

Respecte açò, sorgeix una clara contradicció en el posicionament que ha mantingut l’equip de govern en els darrers mesos. Si justament el CE Castelló és una entitat privada, no entenem com el Regidor d’Esports Enric Porcar ha seguit de tan prop les diverses opcions de compravenda de l’entitat albinegra fins al punt d’afirmar en un mitjà de comunicació que la venda al grup inversor xinés estava tancada. Des d’Ànima Castelló hem manifestat en nombroses ocasions que la salvació del nostre club arribarà per la via judicial i no per una venda efectuada per David Cruz. D’aquesta manera creiem que les institucions públiques, si de veritat volen col•laborar en la recuperació del CE Castelló, tenen marge de maniobra i nosaltres posem al seu abast un projecte perfectament factible des del punt de vista jurídic i econòmic.

Així doncs, una cosa són els fets i una altra són les paraules. Tothom sap que en la pràctica el CE Castelló no representa una entitat privada i per això, considerem que la rellevància i l’arrelament social que té aquest club fan necessari que els polítics dirigents de la nostra ciutat actuen en fermesa i no s’escuden en afers jurídics i tècnics.

Per últim, volem remarcar que des d’Ànima Castelló seguirem treballant en la nostra iniciativa, ja que creiem que és l’única proposta viable per salvar al CE Castelló i esperem, de tot cor, que l’equip de Govern es reunisca molt prompte amb nosaltres.

Prova de què no volem trencar l’ambient cordial i de positivisme que rodeja al nostre projecte, és que per tal d’evitar malentesos, hem esperat uns dies en fer públic aquest comunicat amb la intenció de no entrar en discussions que segur no porten enlloc.
Així doncs, fem una crida a tothom a no caure en el pessimisme i estem ben segurs que si l’Ajuntament, sense oblidar-nos de la Generalitat i la Diputació, posen de la seua part, la salvació del CE Castelló estarà molt més a prop.

“Un símbol de la ciutat és un símbol de la seua gent”

Castelló, 3 de maig 2017

Premsa