Blog

17/06/2020

Comunicat oficial: accions a canvi dels partits no jugats a Castàlia per la COVID-19

En el present comunicat volem fer pública la nostra preocupació per les conseqüències econòmiques que la crisi de la COVID-19 està deixant en el CE Castelló, ja que com per tothom és sabut, l’entitat albinegra fa anys que travessa una greu inestabilitat financera que unida al context actual podria desencadenar en la seua fallida.

Tenint en compte que la 2a Divisió B és una categoria amb una mínima capacitat de generar ingressos més enllà dels que procedeixen dels abonaments i el taquillatge, estimem que la disputa del play-off per part del CE Castelló lluny de Castàlia agreujarà el dèficit d’aquest exercici 2019-2020 en un import molt superior als 670.000 € que el Consell d’Administració ja va aprovar en la Junta General del passat mes de gener.

Malauradament, la pandèmia no només ha colpejat les arques del CE Castelló. L’afició orellut, havent pagat el seu abonament de temporada, s’ha vist privada d’assistir a l’Estadi en més d’un 25% dels partits als quals tenia dret. I és que des d’Ànima Castelló som molt conscients que aquesta crisi sanitària ha impactat transversalment en tota la societat de manera que en aquesta etapa que ara s’obri voldríem fer una crida a l’empatia i el diàleg.

Així doncs, des de la nostra Associació volem desmarcar-nos d’algunes iniciatives que han sorgit en les últimes setmanes adreçades a exigir als clubs de futbol el reintegrament als seus abonats i abonades de la part proporcional de l’abonament que no han pogut utilitzar. Si bé és cert que les persones afectades tenen dret al rescabalament d’aquest servei no rebut, també creiem que les aficions han d’estar al costat dels seus equips en moments difícils com l’actual.

Per tant, des d’Ànima Castelló som partidaris dels postulats que defensa FASFE (Federació d’Accionistes i Socis del Futbol Espanyol) que aposta per compensar als abonats i abonades amb accions dels seus respectius clubs per un import proporcional al cost dels carnets de temporada que no ha pogut fer-se efectiu amb l’assistència als estadis.

Aquesta iniciativa creiem que impulsaria un model de propietat més plural del CE Castelló i, al mateix temps, donaria la possibilitat als abonats i abonades albinegres de participar en la imminent ampliació de capital que el nostre Club haurà d’afrontar, tant si ascendeix a 2a Divisió, ja que així ho estableix la Llei, com si malauradament no s’assoleix aquesta fita, ja que l’entitat necessitarà una injecció molt important de liquiditat per poder fer front als seus compromisos.

Per últim, i atenent la responsabilitat que exigeix el moment actual, des de l’Associació Ànima Castelló volem manifestar que restem a la plena disposició dels dirigents del CE Castelló per tal que puguem treballar conjuntament en una solució que tinga un objectiu clar i inequívoc: garantir un futur sostenible de l’entitat.

Castelló, 17 de juny 2020

Actualitat, Premsa , ,